La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, el vicesecretari general de coordinació interna del partit, Isaac Peraire i el secretari d'Afers Socials i Famílies, Cesc Iglesies, han visitat la consellera Dolors Bassa a Alcalá-Meco. A més, els membres d'ERC també han pogut saludar a Carme Forcadell.

Segons han explicat a la sortida de la presó, Bassa ha demanat que no se les oblidi. "La Dolors està forta, ens transmet ànims d'ella cap a nosaltres i ens diu que seguim i persistim", ha assenyalat Vilalta.

 A més, la consellera també ha volgut agrair el suport i els milers de cartes que rep. Per aquest motiu, els membres d'ERC han fet una crida a seguir enviant missives als empresonats. D'altra banda, segons ha transmès Iglesias, la consellera ha volgut agrair de manera especial els treballadors del departament d'Afers Socials i Famílies.

Per últim, els membres d'ERC han animat a sumar-se a l'acte "Free Dolors Bassa" que se celebrarà el proper 1 de maig a les deu del matí a l'estàtua de Francesc Layret (Barcelona).