Dos membres de Demòcrates per Catalunya també van participar a la polèmica reunió convocada pel col·lectiu Donec Perficiam, integrat per set exsecretaris generals de l'Assemblea Nacional de Catalunya, en la qual hi van assistir grups identitaris d'extrema dreta.

En un comunicat, Demòcrates, que comparteix grup parlamentari amb ERC, ha assegurat que desconeixia quines organitzacions hi participarien en la trobada, que es va celebrar dijous, i en la qual també hi va assistir el vicepresident del Parlament, Josep Costa, de JxCAT

Josep costa JxCat Parlament - acnEl vicepresident del Parlament, Josep Costa / ACN

Cap mandat del Comitè

A més, la formació ha ressaltat que les dues persones es van connectar a la reunió telemàtica "sense cap mandat del Comitè Demòcrata Nacional", sinó que ho van fer "per la relació personal" que tenien amb els organitzadors.

També han volgut ressaltar que els integrants de la formació que van participar en la trobada volien escoltar "la proposta" de Donec Perficiam volia traslladar als assistents. 

"No era cap reunió de negociació de res, tampoc de cap llista o candidatura", es destaca en el comunicat, que conclou: "Demòcrates el que diu en privat ho diu en públic. El front transversal que defensem és per defensar la via unilateral cap a la independència i, per descomptat, exclusivament amb aquelles organitzacions que defensin els drets i llibertats de totes les persones".

En la trobada virtual, que ha suscitat polèmica per la participació de partits identitaris, també s'hi va connectar el vicepresident del Parlament, Josep Costa, de Junts per Catalunya.

No obstant això, Costa ha assegurat que va participar-hi a títol individual alhora que ha lamentat que no se l'havia informat prèviament de qui participaria. Ara bé, el president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, ha acusat Costa de "blanquejar l'extrema dreta" i ha demanat la seva dimissió. 

Tant la CUP com ERC, que han criticat la trobada, també se'ls van contactar per participzr a aquesta reunió, però van declinar la invitació.