"Yo estuve allí". Aquest és el títol d'un article escrit pel canari Andrés Betancor, membre de la Junta Electoral Central i catedràtic en dret administratiu per la Pompeu Fabra, el passat octubre de 2017 després de participar en una manifestació unionista a Barcelona. 

Betancor escriu amb emoció sobre la manifestació i assegura que tant ell com els altres manifestants van deixar caure "llàgrimes d'emoció i de felicitat" perquè "l'altra Catalunya, la que resisteix davant la secessió i l'autoritarisme, va agafant forma".

El també catedràtic en dret administratiu explicava a l'article que "Catalunya està dividida" ja que "el secessionisme l'ha trencat en dos". En la mateixa línia, Betancor celebrava que l'altra meitat (la dels unionistes) "ha demostrat que està cansada i determinada per enfrontar-se al colpisme".

"Una nova espanyolitat"

El membre de la JEC reivindicava "una nova espanyolitat" que, segons opinava, havia nascut a Catalunya: "Catalunya ha estat l'avantguarda de l'espanyolisme incloent, democràtic, però, també, reivindicatiu".

Betancor seguia carregant durament contra l'independentisme i el qualificava de "monstre nacional devorador de llibertats", al mateix temps que l'acusava de "construir una frontera que trenqui les oportunitats".

Finalment, Betancor tornava a lloar els participants d'aquella manifestació unionista de 2017 i els agraïa que es rebel·lessin "contra el nacionalisme i el secessionisme, lladre d'oportunitats i llibertats". Betancor és el gendre de l'expresident del Tribunal Constitucional, Manuel Jiménez de Parga.