Pedro Sánchez no només hauria de convèncer el Congrés de la necessitat de reformar el delicte de sedició del Codi Penal, ja que per fer-ho es necessita majoria absoluta, sinó també bona part dels votants del seu propi partit que no veuen amb bons ulls la proposta del president del govern espanyol. Així ho revela una enquesta publicada pel diari El Mundo, que xifra en un 57,4% els espanyols que no en volen sentir parlar d'aquesta reforma,  que suposaria reduir considerablement la pena pels líders independentistes que encara no han estat jutjats. Concretament, la principal beneficiada seria la secretaria general d'ERC, Marta Rovira, que es va exiliar a Suïssa després de l'aplicació de l'article 155, i també el president Carles Puigdemont, que ara fa cinc anys va arribar a Bèlgica. Ell, però, ja ha rebutjat qualsevol solució personal. 

Així, en aquest sondeig sobre l'opinió dels espanyols sobre la possible reforma del delicte de sedició, un 49,1% dels votants del PSOE s'hi posiciona totalment en contra, mentre que només un 30,5% hi està a favor. La resta, un 20%, no ho sap o no contesta. De fet, aquesta modificació del codi penal per reduir les penes pels delictes de sedició no convenç la majoria de votants de cap partit. Els que ho veuen amb millors ulls són els de Unidas Podemos, ja que un 44,8% dels votants dels socis dels socialistes al govern espanyol hi estan a favor, mentre que un 31,7% en contra i un 23,5% no ho saben o no contesten.

Més votants del PP que de Vox en contra de la reforma 

Pel que fa al bloc de la dreta o ultradreta aquest rebuig encara és més evident, tot i que amb algunes sorpreses, ja que hi ha menys votants del PP que de Vox que estan a favor que aquest delicte es modifiqui. Cal tenir en compte que va ser la possibilitat de negociar amb l'independentisme una reforma de la sedició el que va precipitar la sortida del PP de les negociacions amb el PSOE per la renovació del Consell General del Poder Judicial pels sondejos interns que deien que els seus votants no en volien ni sentir a parlar. En aquest sentit, un 80,7% dels votants populars estan en contra de la proposta del PSOE i només un 9,3% a favor, mentre que a Vox, "només" un 73,3% s'hi posiciona totalment en contra mentre que 14,3 hi està a favor. Aquestes xifres dels de Santiago Abascal són molt similars a les dels votants de Ciutadans. 

Amb aquestes xifres s'entén el silenci de molts barons socialistes que han preferit no posicionar-se sobre la proposta de Pedro Sánchez, ja que falten pocs mesos per les eleccions a la majoria d'autonomies i qualsevol comentari és analitzat amb lupa i utilitzat pels rivals. Amb tot, sempre hi ha excepcions i Emiliano García-Page, conegut per la seva lluita contra l'independentisme i especialment contra el president Puigdemont, ja ha posat el crit al cel per aquesta possible modificació del codi penal, assegurant que abans de parlar-ne "seriosament", els exiliats haurien de tornar a Espanya per poder ser jutjats.