El periodista i exdiputat Antonio Baños s'ha mostrat indignat davant les declaracions que el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha fet aquest dissabte en referència a la taula de diàleg: "el govern espanyol i el català han de celebrar una nova reunió de la taula de diàleg quan hi hagi temes a parlar". "Les coses s'han de fer bé. Els dos governs han de decidir quan s'han de reunir, i quan tinguin temes a parlar. El diàleg ja hi és", ha declarat en una entrevista a RAC1. En aquest sentit, ha assenyalat que "cal anar a poc a poc i fer bé la feina". I sobre la relació entre la Moncloa i Generalitat, ha assegurat que "ara estem molt millor que fa dos-tres anys, s'han eliminat alguns obstacles, però el problema encara hi és". Baños ha considerat aquesta afirmació d'Iceta com un "mega trolleig", ja que, aquestes paraules del ministre se sumen a les que aquest mateix divendres va fer el portaveu del PSOE al Congés, Héctor Gómez, que assegurava que "els socialistes no veuen necessari fixar una data per al diàleg amb el Govern de la Generalitat perquè el temps de la confrontació ja ha acabat". 

Tuit Antonio Baños noticia Iceta

Taula de diàleg

La taula de diàleg o negociació amb Espanya, que es va reunir per darrer cop el setembre de l'any passat, segueix sense tenir una data pròxima. El portaveu del PSOE al Congrés ha assegurat aquest divendres que no és necessari fixar una data. En aquest sentit, el diputat socialista s'ha vantat de què ja s'ha entrat en una era nova en el conflicte amb l'Estat, precisament gràcies a l'èxit de la taula: "És un espai per a facilitar la convivència i continuar rebaixant la tensió a Catalunya", ha celebrat Gómez. El portaveu del PSOE també ha aprofitat per reafirmar la posició del seu partit sobre l'escola catalana, i ha remarcat la imposició del 25% de castellà a les aules: "Les sentències estan per complir-les", ha etzibat. En l'entrevista, Gómez ha defensat la taula de diàleg amb el Govern com a eina "per avançar i buscar solucions". Preguntat sobre quan es tornaran a reunir les dues parts davant les insistències d'Esquerra Republicana, Gómez s'ha limitat a dir que això "depèn molt de l'agenda de l'Executiu". Certament, s'ha excusat, "hi ha hagut moltes coses" en els darrers mesos que han fet trontollar el govern de Pedro Sánchez o que senzillament han suposat una prioritat, com la crisi pel Sàhara, la guerra a Ucraïna, les eleccions a Castella-la Manxa, l'aturada dels transportistes i la crisi energètica. 

L'exlíder dels socialistes catalans també ha estat preguntat per si la qüestió de la llengua catalana s'ha d'incloure en la llista de temes a abordar en la taula de diàleg. "El tema de la llengua ha d'estar sobre la taula", ha respost. I ha afegit que voldria que es parlés més en català. No obstant això, ha preguntat retòricament si la culpa de què no es parli més en català és de Netflix. "Cal reflexionar sobre les coses que no s'han fet bé. Hem de convèncer els no convençuts", ha afirmat. Pel que fa a la immersió lingüística, Iceta s'ha mostrat convençut del seu èxit. "La immersió lingüística ha donat bon resultat a Catalunya".