El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha declarat que el govern espanyol i el català han de celebrar una nova reunió de la taula de diàleg "quan hi hagi temes a parlar". "Les coses s'han de fer bé. Els dos governs han de decidir quan s'han de reunir, i quan tinguin temes a parlar. El diàleg ja hi és", ha declarat en una entrevista a RAC1. En aquest sentit, ha assenyalat que "cal anar a poc a poc i fer bé la feina". I sobre la relació entre la Moncloa i Generalitat, ha assegurat que "ara estem molt millor que fa dos-tres anys, s'han eliminat alguns obstacles, però el problema encara hi és".

L'exlíder dels socialistes catalans també ha estat preguntat per si la qüestió de la llengua catalana s'ha d'incloure en la llista de temes a abordar en la taula de diàleg. "El tema de la llengua ha d'estar sobre la taula", ha respost. I ha afegit que voldria que es parlés més en català. No obstant això, ha preguntat retòricament si la culpa de què no es parli més en català és de Netflix. "Cal reflexionar sobre les coses que no s'han fet bé. Hem de convèncer els no convençuts", ha afirmat. I sobre la immersió lingüística, s'ha mostrat convençut del seu èxit. "La immersió lingüística ha donat bon resultat a Catalunya".

D'altra banda, respecte a les disputes internes que afecten la formalització d'una candidatura conjunta entre Catalunya i l'Aragó per organitzar els Jocs Olímpics d'Hivern de 2030, ha indicat que "qui ha de presentar la candidatura i defensar-la és el COE". Sobre aquest punt, ha expressat que "tothom tira cap al seu cantó, però sempre he dit que aquesta és una candidatura on l'únic enemic som nosaltres mateixos. Cal que els polítics parlin poc". I és que, segons el ministre de Cultura i Esports, "les declaracions en clau política poden embolicar la troca. I per això caldria evitar-les. Espero que el 25 d'abril aquesta cadira que era buida no ho estigui". 

Iceta s'ha mostrat convençut del fet que la marca Barcelona ha d'aparèixer al nom de la candidatura. I ha comentat que la capital catalana té una potència internacional que cal aprofitar. Ara bé, també ha explicat que els comitès olímpics internacionals han rebut notícies sobre les desavinences que afecten la preparació de la candidatura pels jocs d'hivern. "Tant a Tòquio com a Pequín em vaig trobar una bona rebuda de la candidatura. Els hi havien arribat, però, algunes desavinences. És soroll que no arriba. El nom de Barcelona és una magnífica carta de presentació".