Ciutadans, PSC i el PP català ha demanat aquest dimecres que el Parlament concedeixi la Medalla d'Honor també a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil

La Mesa del Parlament ha decidit per unanimitat entregar la Medalla d'Honor als Mossos d'Esquadra, serveis d'emergència, la Policia local de Cambrils i la Guàrdia Urbana en reconeixement pel seu "esforç" davant els atemptats a Barcelona i Cambrils. Durant el debat de la qüestió, Cs, PSC i el PP català -amb veu però sense vot- han plantejat que s'inclogués a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil en la concessió de la Medalla, una opció que ha estat declinada per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell

Tot i les discrepàncies, finalment tots els partits han donat suport a la proposta ja que consideren que els cossos de seguretat i emergències catalans es mereixen aquest reconeixement. De fet, la líder de l'oposició, Inés Arrimadas, ha destacat que el seu grup està d'acord amb els destinataris de la Medalla d'Honor tot i que considera que també s'hauria d'afegir a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil perquè "tots ells s'han jugat la vida durant els atemptats". Com a resposta a la negativa de Forcadell, Ciutadans presentarà una iniciativa al Congrés dels Diputats per tal que es reconegui la tasca de tots els cossos policials a nivell estatal.

Així mateix, el socialista David Pérez ha valorat positivament l'acord pel què fa a la Medalla però ha reconegut que el seu grup hagués desitjat "fer extensiva aquesta menció" als cossos de seguretat estatals, que "han col·laborat activament en els diferents dispositius i operatius arran dels atemptats". 

Manifestació a Barcelona

En referència a la manifestació de dissabte a Barcelona, Arrimadas ha reiterat la presència del seu grup i ha defensat la marxa com una "lliçó d'unitat, de compromís, de deixar les discrepàncies a un costat i caminar tots sota un mateix lema".