Nova polèmica sobre la independència del poder judicial. La Fiscalia General de l'Estat, encapçalada per José Manuel Maza, hauria pressionat al fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, perquè no assistís a la comissió d'investigació sobre l'operació Catalunya, que s'està duent a terme al Parlament de Catalunya.

La sessió prevista per aquest dijous de la comissió d’investigació sobre l’operació Catalunya ha estat desconvocada, després que cap dels compareixents previstos a l’ordre del dia –l’exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz; el magistrat i exdirector de l’OAC, Daniel de Alfonso, i el mateix Tejada– manifestessin ahir que no hi assistirien.

En una carta tramesa al Parlament, el fiscal general apunta sense cap tipus de divagació que no assisteix a la comissió perquè actua "d'acord amb les instruccions rebudes de la Fiscalia General de l'Estat".

S'obre la polèmica

La diputada de la CUP-Crida Constituent Mireia Boya ha lamentat a través de Twitter que la Fiscalia de l'Estat no permeti que Tejada pugui "venir a explicar el paper del poder judicial".