El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha advertit aquest dilluns d'una possible inhabilitació de l'actual vicepresident de la Generalitat i líder d'ERC, Oriol Junqueras, en un futur Govern català assegurant que aquesta arribaria "per molt que hagi estat elegit".

En una entrevista en Antena3, Maza ha estat preguntat per una possible estratègia dels independentistes per anticipar-se a les inhabilitacions, que passaria per convocar amb promptitud noves eleccions. Davant d'això Maza explica que el nou Executiu, suposadament liderat per Junqueras, no evitaria la resposta legal de la Fiscalia.

"L'Estat de Dret és molt fort i per molt que hagi estat elegit hi ha altres lleis també. El fet que una persona surti elegida no li autoritza a fer el que vulgui", ha assegurat el fiscal general.

Així, entén que els delictes tindrien les seves conseqüències, podent arribar a ser apartat el president de la Generalitat, si la condemna fos en ferm. "No seria la primera vegada que s'aparta a algú del seu càrrec", ha advertit Maza.

Acusa l'independentisme de "victimisme"

Maza ha acusat l'independentisme de practicar "victimisme" ja que és "inconcebible" que Catalunya sigui un estat independent fora d'Espanya. "Els responsables d'això són els primers que saben que això no va a cap costat, és impossible i inconcebible una Catalunya fora d'Espanya, les conseqüències serien terribles", ha argumentat

"El saben i venen la imatge del victimisme. Venen la imatge que la independència seria meravellosa i ha estat impedida per uns malvats senyors", ha assegurat Maza, apuntant que cal evitar aquests plantejaments perquè els catalans vegin que el referèndum representa un delicte. "Si aquell dia es produeix la votació estarem el 2 d'octubre igual, exigint responsabilitats," ha conclòs.