El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha criticat amb duresa les declaracions de la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, que coincidint amb la commemoració de l’1 d’octubre ha afirmat que les imatges de violència policial contra els votants eren falses.

“És inadmissible que la portaveu del govern espanyol hagi tornat a dir que les imatges de violència policial de l’1-O són falses. És una vergonya que el govern del PSOE es comporti igual que el PP, que amb el govern del PSOE segueixi havent-hi presos polítics, gent a l’exili i més de mil represaliats”, ha dit Mauri en declaracions als mitjans de comunicació després de participar de l’aturada als centres de treball convocada a les 12 h.

“Fa un any vam veure la dignitat del poble defensant el dret a l’autodeterminació i va caure la careta d’aquest estat que per poder impedir el referèndum va exercir una violència que va fer la volta al món”, ha afegir el vicepresident de l’entitat que també ha lamentat que el govern socialista es comporti igual.

A més, Mauri ha tingut un record especial per al president de l’entitat, Jordi Cuixart, i ha recordat que “d’aquí 15 dies farà un any que és a la presó”.

“L’1-O va ser un acte de desobediència civil pacífica. No és un dia per la nostàlgia sinó per reivindicar la força col·lectiva que té la ciutadania de Catalunya de demostrar la fermesa i la dignitat en la lluita i la defensa dels drets i les llibertats. No renunciem a l’1-O ni al que va significar”, ha conclòs.