Unanimitat en la reelecció de la junta directiva d'Òmnium Cultural. Una única llista —encapçalada pel vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri—, opta a la renovació d’una part de l'òrgan de direcció, segons ha pogut saber El Nacional

Des d'aquest dijous i fins al proper 10 de juliol s'han d'escollir —mitjançant votació— 12 dels 24 membres que integren l'òrgan directiu d'Òmnium, tal com preveuen els estatuts. Els dotze membres restants, entre els quals hi ha el president, Jordi Cuixart, ja van ser escollits a l’Assemblea General de fa dos anys. Segons l'acord, la renovació de Marcel Mauri a la vicepresidència primera permetrà reforçar el tàndem Cuixart-Mauri. El primer exercint les tasques de president de l’entitat des de la presó i el segon fent les tasques de portaveu i màxim representant de l’entitat en llibertat.

Entre les novetats de la llista que avui es posa a votació hi ha les incorporacions de Neus Torbisco i Paco Poch. Torbisco és doctora en dret i experta en drets humans. Va formar part de l’equip d'advocats internacionals que, liderats per Ben Emmerson, van presentar una demanda contra l'estat espanyol davant del Comitè des Drets Humans de les Nacions Unides. És també l’assessora jurídica del Consell de la República. Per altra banda, Poch és productor de cinema català. Amb una llarga trajectòria en el món audiovisual, ha treballat com a productor d’algunes de les pel·lícules de Pedro Almodóvar i d’Isaki Lacuesta, entre molts d’altres.

Primera assemblea general telemàtica de la història

Els resultats amb els vots obtinguts es coneixeran el proper 10 de juliol a l’assemblea general de socis que se celebra cada any. Aquesta, a causa del confinament imposat pel coronavirus i per primera vegada a la història, serà telemàtica.

A més d'una intervenció de Cuixart, està previst que a l'assemblea de socis s'aprovi el tancament econòmic del darrer exercici, així com que es presenti la memòria d'activitats del 2019.  L’acte de cloenda comptarà amb el discurs de presa de possessió de la nova junta directiva.​