El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assegurat aquest divendres que l'entitat mai ha tingut cap comunicació amb el govern espanyol, ni tan sols abans dels escorcolls de la Guàrdia Civil. Mauri ha criticat que mai s'hagin pogut reunir amb l'executiu espanyol amb la mateixa facilitat amb què ho fan altres entitats. I ha afegit que el primer cop que van rebre una citació judicial va ser quan Jordi Cuixart, president d'Òmnium, va rebre la imputació per sedició per part de la jutgessa Lamela, mai abans havien rebut cap avís, ni de la fiscalia ni del govern espanyol, per cap campanya ni per cap pàgina web. Mauri també ha afegit que fins que no tornin els presos i els exiliats la "llibertat estarà empresonada" i ha assegurat que "no era una metàfora".

Mauri ha reivindicat que l'entitat seguirà treballant per la cultura catalana, ja que si no ho fessin, l'Estat hauria guanyat. Alhora, també ha recordat que ara mateix un dels objectius de l'entitat és combatre la repressió amb solidaritat i donar suport a totes les persones "perseguides per l'Estat", no només amb els presos i exiliats sinó també amb aquelles persones més allunyades del focus mediàtic.

En aquest sentit, Mauri ha puntualitzat que si la intenció de l'Estat espanyol era emmudir Òmnium posant el seu president a la presó, ha aconseguit tot el contrari, ja que des del setembre, l'entitat ha guanyat uns 40.000 socis i ara ja en té més de 110.000.

Per últim, Mauri ha assegurat que, a falta de confirmació, la campanya de les roses grogues organitzada per l'entitat aquest Sant Jordi ha estat tot un èxit, ja que "més del 10% de les roses venudes han estat de color groc".