Hores després que ERC i Junts acostessin posicions en el conclave celebrat a la presó de Lledoners, el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, s'han reunit al despatx d'audiències de la Cambra catalana per valorar la situació actual del procés.

La trobada s'emmarca en una ronda de contactes que Mauri farà amb les principals institucions del país per fer-los arribar el document Per un país culturalment viu, socialment just i políticament lliure.

 

Aquest text planteja una sèrie de "reptes inajornables" que, segons Òmnium, "les institucions catalanes han d’afrontar davant la crisi democràtica, sanitària i social que vivim". Durant la primera quinzena de maig, Òmnium exposarà en un segon gran acte els reptes estratègics com a principal entitat civicocultural del país.

La crida de Mauri

Després de la reunió, d'una durada aproximada d'una hora, Mauri ha atès els mitjans al mateix Parlament, on ha recordat que Catalunya és un cas especial perquè a la crisi social i econòmica derivades de la pandèmia de la Covid-19 s'hi suma "la repressió i la persecució per part de l'Estat".

"Tenim molts reptes com ajudar el sector de la cultura, protegir la llengua catalana, erradicar la pobresa i el repte d'aconseguir una estratègia unitària i col·lectiva per fer front a la repressió, lluitar per l'amnistia i coordinar el procés d'autodeterminació", ha dit.

marcel mauri laura borras - acn

Mauri i una representació de la junta nacional d'Òmnium, reunits amb Borràs / Foto: ACN

Mauri també s'ha referit indirectament a la pugna que els dos principals partits independentistes han mantingut des de les eleccions del 14-F i ho ha fet citant el president de l'entitat, Jordi Cuixart: "Caldrà molta generositat per part de tots els actors polítics del nostres país per fer front a totes aquestes crisis i tots aquests reptes".

Tanmateix, Mauri s'ha mostrat "convençut" que ERC, Junts i la CUP arribaran a una entesa per reactivar el procés "perquè ens hi juguem molt, ens juguem el futur del país i el dia a dia de molta gent que ho està passant molt malament". 

 

Imatge principal: el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, s'han reunit aquest dijous al despatx d'audiències de la Cambra catalana / ACN