No anar a classe i emportar-se un títol de màster. Això és el que podria haver fet el nou líder del PP, Pablo Casado, però també tres companyes més, que ara han estat imputades per el mateix cas, tot i que no s'especifiquen els delictes, segons informa El País, i hauran d'anar a declarar el proper 2 d'agost.

Entre aquestes companyes, hi ha Alida Mas Taberner, que era la subsecretària de la Conselleria d'Educació de la Generalitat valenciana quan Francisco Camps era president. L'altra alumna és María Mateo Feito, que seria la filla de l'exassessora de la Conselleria d'Educació de la Comunitat de Madrid María Teresa Feito, la mà dreta de l'expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes. La tercera alumna és María Dolores Cancio Álvarez, que estava vinculada a l'Institut de Dret Públic (IDP), d'Enrique Álvarez Conde.

La magistrada Carmen Rodríguez-Medel vol reunir tota la informació possible per veure si, finalment, eleva el cas al Tribunal Suprem ja que Casado és aforat per ser diputat. Taberner, però, ja va dir al diari citat que no havia anat a classe perquè és pensava que no era necessari.

I els treballs?

Mentrestant, després de guanyar la presidència del PP, a Casado se li obren nous fronts. La Universitat Rei Joan Carles (URJC) ha informat la jutgessa que instrueix el cas que no troba els únics quatre treballs que va haver de fer Casado per obtenir el títol de màster.

Segons publica eldiario.es, la jutgessa afirma que la universitat madrilenya li va comunicar el 20 de juliol que no "els consta cap document consistent en els treballs del Sr. Casado per ser avaluat en els 20 crèdits no validats, ni rastre documental que evidenciï la seva aportació en el curs acadèmic 2008-2009 (correu postal, electrònic o de qualsevol altra mena)".

Això sí. El PP ha justificat que els treballs de postgrau del seu president, Pablo Casado, no apareguin perquè es lliuraven directament al professor per avaluar-los i no passaven per cap registre.