El delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid, Ferran Mascarell, assegura que a la capital espanyola hi ha "molt de diàleg", però no hi ha negociació entre les dues administracions per pactar un referèndum. Mascarell atribueix la responsabilitat d’aquesta situació a l’executiu “immobilista i ineficient” de Mariano Rajoy, el qual treballa “per dividir la societat catalana”.

En una entrevista en el 3/24, el delegat s'ha mostrat convençut que l'anomenada 'operació diàleg' tan sols és "propaganda". Considera que dins del Govern central no hi ha diverses sensibilitats sobre les qüestions i demandes que es fan des del Govern català, sinó que només existeix una única posició, la de Rajoy i el seu nucli.

D’altra banda, Mascarell ha detallat que el procés sobiranista suscita molt interès a Madrid. “Mentre hi ha el problema català no es parla de res més, la política espanyola gira al voltant d’això i la realitat social sembla no preocupar a ningú del país amb l’atur més alt d’Europa”, ha criticat.

En aquest sentit, l’exconseller de Cultura s'ha referit a la incapacitat històrica d'Espanya per reformar-se i s'ha basat en el fet que existeix un "nucli dur" de l'Estat que "no vol canviar res perquè sap que quedaria fora de joc".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat