El delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, ha assenyalat avui que "ni a Catalunya ni a Espanya hi pot haver presos polítics" i ha afirmat que demostren la "la indignitat de la política espanyola". A més, el delegat ha negat l'existència de cap pacte opac per haver donat suport a Pedro Sánchez. "No hi ha contrapartides ocultes per haver investit Sánchez. El que s'està fent és el que es veu", ha insistit.

Macarell s'ha mostrat esperançat amb la imminent reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, a la Moncloa. "Espero que demà s'obri una via que no s'ha de tancar mai: la del diàleg", ha assenyalat al programa El suplement de Catalunya Ràdio. "Si s'obren i el diàleg es manté amb una certa continuïtat en el temps, podrem parlar probablement d'una trobada positiva. Però hem d'esperar", ha dit.

A més, el delegat també ha defensat el dret a decidir del poble de Catalunya. "Negar l'autodeterminació és negar una de les principals conquestes del segle XX. L'estat té l'obligació de fer una proposta i posar-la a disposició dels catalans", ha afirmat Mascarell.