El Delegat de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell, ha defensat que la idea segons la qual a Catalunya hi ha un “empat” entre independentistes i no independentistes respon a “una estratègia política de Madrid”.

En declaracions al programa FAQS de TV3, Mascarell ha afirmat que “l’empat és el que s’ha buscat des de l’Estat per tenir una línia d’actuació a Catalunya fonamentada en la idea que estem dividits per dos” per afegir que tot plegat va tenir, en el seu moment, fàcil solució: “Els empats es trenquen de manera senzilla aplicant el mètode democràtic”.

En aquest sentit, el delegat a Madrid ha afirmat que “si l’any 2012 o 2013 s’hagués permès que Catalunya fes un debat polític i alhora un referèndum pactat i la ciutadania pogués acordar que volia fer, aquest empat avui no es produiria”.

Finalment, ha afirmat que aquesta idea de l’empat “ha sigut una estratègia de Madrid”, perquè si s’hagués efectuat un referèndum en el seu moment, “aquesta divisió de la societat catalana que tant es preconitza des del PP, Cs i altres, no seria vigent”.