L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha manifestat en un cara a cara amb l'expresident espanyol José Luis Rodríguez, al programa Salvados de Jordi Évole, que el Tribunal Constitucional va ser "qui va expulsar els catalans" fora de la Constitució. Mas ha argumentat que la sentència contra l'Estatut va suposar un trencament amb la carta magna.

Durant el programa els dos expresidents han debatut sobre la viabilitat o no de la independència de Catalunya, tant per a la mateixa Catalunya com per a Espanya. I un dels moments de més tensió del debat ha estat quan Zapatero ha criticat l'estratègia del Govern a l'hora d'organitzar el referèndum de l'1 d'octubre, ja que al seu entendre "només buscava dividir els catalans", "fer-los escollir entre blanc o negre". L'exdirigent del PSOE ha afegit que el dret a decidir "no el reconeix cap país", i que la democràcia és una "promesa de convivència". A aquestes paraules Mas ha replicat preguntant a Zapatero per què va convocar un referèndum sobre la Constitució europea a Espanya, si entén que els referèndums divideixen la població.

Un altre punt interessant del cara a cara ha estat quan els dos expresidents han debatut sobre el fet d'incorporar el terme "nació" al preàmbul de l'Estatut, i així dins l'articulat utilitzar el llenguatge propi de la Constitució, que estipula que les Comunitats Autònomes són "nacionalitats i regions". Zapatero ha afirmat que aquest canvi en el llenguatge va ser idea d'Artur Mas. L'expresident català ha reconegut que no va ser una idea premeditada, sinó que se'ls va ocórrer durant les negociacions. Zapatero ha conclòs la discussió reafirmant que aquest canvi "va ser una gran idea".

Artur Mas ha reconegut que haver fixat un termini de 18 mesos per declarar la independència va ser un error. "Posar terminis t'incita a fer els deures, però al mateix temps en un assumpte de tan enorme complexitat t'obliga a prendre decisions que potser d'una manera més pausada poden fer-se millor", ha dit.