L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha afirmat que la victòria de Donald Trump als Estats Units demostra que "allò que sembla impossible a vegades és possible", tot fent una crida a "aplicar-ho des d'una òptica catalana" amb vista al procés independentista.

En un vídeo publicat a la seva pàgina de Facebook, Mas assegura que "òbviament" cal felicitar Trump per la seva victòria i que confia que exerceixi la seva presidència d'una manera "molt diferent" a com ho ha fet durant els últims mesos.

 

Mas ressalta que "ningú donava res perquè Trump fos president", per això conclou que "a vegades l'impossible, fins i tot en contra de bona part de l'opinió pública i de tota mena d'opinions, acaba resultant possible".

Òptica catalana

Per això, l'actual president del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) convida a "aplicar" aquesta premissa des d'una "òptica catalana per reafirmar la nostra voluntat i objectiu davant aquests mesos decisius que tindrem per davant".

Aquest missatge contrasta amb el de l'actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va valorar a través de Twitter la victòria de Trump assenyalant que "ens hem de preparar per a una època enormement complicada i incerta. Encara més".