El president de CDC, Artur Mas, ha assegurat que està "100% tranquil i convençut" que la gestió de Carles Puigdemont al capdavant de l'Ajuntament de Girona és d'una "correcció total i absoluta", i ha constatat que "volen destruir el seu lideratge". "Jo ja en tinc experiència. No és casualitat que s'hi fiqui pel mig Girona. Ara hi ha altres objectes del desig i Girona és un altre objecte del desig", ha ironitzat en roda de premsa, recordant que a ell també el van acusar quan tornava a aspirar a la presidència de la Generalitat. "Ja sé de què va la pel·lícula", ha afegit.

Mas ha demanat que la Justícia faci la feina que hagi de fer, però ha trobat "escandalós" que perquè s'estigui investigant una empresa que treballa amb diferents ajuntaments de diferents territoris, "algú posi el focus en un sol partit". "Són ganes de fer mal, però ja hi estem acostumats", ha insistit.

Mas ha assegurat que CDC no posarà cap impediment a l'actuació de la Justícia, però ha demanat no convertir-ho en un "show mediàtic" i no posar el focus en un sol partit, quan l'empresa investigada treballava amb diferents ajuntaments. "Ja sé que hi ha moltes ganes de destruir lideratges, de fer mal a persones i organitzacions, però demano que no es presenti com una trama corrupta l'actuació d'una sèrie d'ajuntaments quan no s'ha provat absolutament res, començant per Girona", ha remarcat.

A més, ha afegit que els ajuntaments "no necessàriament són responsables del que feia" l'empresa investigada respecte a Hisenda, i "cadascú ha d'aguantar la seva responsabilitat". En aquest punt, ha recordat les converses entre el ministre de l'Interior en funcions i el ja exdirector de l'Oficina Antifrau, i ha subratllat que des de CDC ja saben "com s'afinen determinades actuacions de la Fiscalia". Així és com funciona, ha lamentat, un Estat on "teòricament" hi ha separació de poders i una Fiscalia independent.