El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha proposat avui durant la reunió dels diputats de Junts pel Sí al Parlament “visualitzar” la unitat de l’independentisme amb un canvi de Govern que doni entrada a l’Executiu a republicans i independents, a més dels convergents, tal com s'havia previst en cas que hagués prosperat la investidura.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha replicat la proposta argumentant que no existeix cap mandat del Parlament per fer un nou Govern, atès que no ha estat possible concretar la investidura. Algunes fonts apunten que ha arribat a parlar de "frau" en cas que això es fes.

Aquest ha estat un dels trets destacats de la llarga trobada que han mantingut els diputats d’aquest grup al Parlament i que ha començat amb una exposició de Raül Romeva sobre l’estat de les negociacions, segons ha sabut El Nacional.

Projecte de futur

En prendre la paraula, Mas ha fet una intervenció en què ha subratllat les dificultats amb què ha topat en les converses amb els cuparies i ha emfatitzat la necessitat de “visualitzar” que JxSí no s’ha trencat i que és un projecte de futur, segons les fonts consultades.

Aquesta visualització passaria per formar un nou Govern, evidentment en funcions i per una durada de dos mesos, que seguís l'esquema previst si s'hagués posat en marxa la legislatura i que impulsés el pla de xoc social, tal com va apuntar en la roda de premsa de dimarts per valorar el no de la CUP a la seva investidura.

Dilluns

Tot i que la proposta de Mas ha estat ben acollida a les files convergents, les intervencions des d’Esquerra s’han decantat per no plantejar cap decisió de futur fins al dilluns i concentrar-se aquestes pròximes hores, fins que s'esgoti el termini per a la investidura, en els darrers intents d’acord. Pel que fa als independents, hi ha hagut divisió d’opinions.

En acabar la reunió una part dels diputats independents s’han reunit en un dinar a un reservat del Parlament, mentre els responsables del grup esperen que els comuniquin el lloc de la trobada convocada per l'Assemblea, Òmnium i l'AMI amb la CUP.