L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que cada cop hi ha més veus que l'animen perquè torni a la primera línia política. Mas ha explicat en una entrevista al 'No ho sé' de RAC1 que s'emetrà aquest dilluns a la nit, que no té les ganes de fa uns anys de ser candidat a la presidència, però manté intacte el sentit del deure.

"Hi ha força gent de manera creixent que em demana que agafi més responsabilitats de les que tinc actualment, però no és el meu desig principal", ha declarat. El 20 de febrer de l'any vinent se li acabarà a Mas la inhabilitació a què el van condemnar per haver impulsat el 9-N, i perquè pogués presentar-se en una llista, les eleccions al Parlament haurien de ser a partir de la primavera del 2020.

No obstant, l'expresident creu que convocar eleccions com a conseqüència de la sentència "no és el camí, excepte que no es busqui algun tipus d'interès partidista". En aquest sentit, Mas sospita que ERC només vulgui avançar un nou escenari a les urnes per tal de prendre la presidència de la Generalitat a Junts per Catalunya.

Mas també ha indicat que té pendent de reunir-se aviat amb Oriol Junqueras a la presó, perquè ho van acordar dies enrere quan es van saludar a Lledoners.