L'expresident de la Generalitat Artur Mas no és partidari que el president de la Generalitat, Quim Torra, mantingui una presidència simbòlica en cas d'inhabilitació ferma, el que s'ha anomenat com a "via Venturós", que proposa la CUP. "Jo personalment no ho faria. El terreny de la gesticulació, cadascú té el seu estil, però no el tocaria. Ser-hi sense ser-hi acaba no funcionant", ha argumentat en una entrevista a TV3.

Segons Mas, hi ha dues opcions: convocar eleccions o proposar un candidat substitut. Tot i això, no ha volgut concretar per quina de les dues es decantaria ell. Assegura que en una situació com l'actual cal màxima solidesa i, en aquest sentit, s'ha mostrat contrari a repetir a la presidència de la Generalitat el que va fer l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, quan va ser inhabilitada. 

Així doncs, davant la probable inhabilitació de Torra, l'expresident ha dibuixat dues opcions. La solució operativa seria, segons Mas, investir un nou president si hi ha possibilitats "reals". Però també ha afegit que entén que, en una situació excepcional, Torra prefereixi no anar a una substitució i que es vagi a una convocatòria electoral "d'una forma o una altra". I l'altra opció, ha explicat, seria convocar eleccions sense esperar que es convoquessin de manera automàtica. 

L'expresident ha assenyalat que des del moment en què Torra va dir que la legislatura estava esgotada, el gener del 2020, el Govern ha quedat amb una "certa precarietat". Però també ha afegit que la pandèmia del coronavirus "ho ha capgirat tot", "ho ha girat com un mitjó". En aquest sentit, ha conclòs que ara l'executiu català té l'objectiu de lluitar contra la Covid-19 des d'un punt de vista de la salut però també des de la creació de riquesa.

Sobre el cas Palau

Pel que fa a la sentència ferma del cas Palau, ha dit que no hi està d'acord i que l'extresorer de CDC Daniel Osácar està pagant una "culpa que no li correspon, ja que "els convenis entre el partit i el Palau de la Música venien dels anys 90, quan Osácar era només militant de base". A més, ha retret que al llarg del judici no s'hagin estudiat els expedients de l'obra pública per comprovar si hi havia comissions associades. "Perquè es pugui provar, s'ha d'analitzar l'obra pública per veure si hi ha hagut tracte de favor", ha afegit.

Tot i així, Mas ha argumentat que va decidir apartar-se de la presidència del partit abans de la sentència tot i no tenir-hi res a veure perquè ell va proposar la persona "injustament encausada", en referència a Osácar. "Jo me n'he anat, no he mirat cap a una altra banda. No estic d'acord amb la sentència, però és ferma", ha conclòs.