L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha negat haver donat mai "cap instrucció" per derivar a exalts càrrecs de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) les donacions opaques d'empresaris al partit. "No hi havia instruccions per a aquest tipus de pràctiques i, a més, estic 100% convençut que tots els que aportàvem diners a CDC ho fèiem a canvi de res", ha assegurat en declaracions a la premsa aquest dimarts.

Mas ha comparegut després que l'extresorer de CDC Daniel Osàcar hagi declarat davant del magistrat de l'Audiència Nacional José de la Mata que l'exconseller Germà Gordó, exgerent del partit, organitzava el blanqueig del finançament irregular de la formació i hagi insinuat que Mas en podia estar al corrent.

Mas ha criticat que Osàcar hagi fet aquestes "suposicions" sense aportar certeses: "Quan estàs en un procés penal les coses no poden ser de crec que sí o crec que no. Els fets han de ser fets perquè les conseqüències son molt greus", ha subratllat.

Artur Mas - acn

L'expresident Mas ha negat qualsevol instrucció per blanquejar el finançament irregular / Foto: ACN

A més, ha recordat que l'extresorer convergent ha estat condemnat i empresonat pel cas i, a més, "té amenaçat tot el seu patrimoni". "Crec que una persona així, per forta que sigui espiritualment, pot ser una persona vulnerable", ha apuntat.

Les insinuacions d'Osàcar

Concretament, Osàcar ha explicat al jutge que Mas podia haver estat al cas del suposat sistema de "barrufeig" pel qual alts càrrecs del partit podrien haver blanquejat diners de la formació procedent de comissions il·lícites.

Tot i reconèixer que no pot assegurar-ho, l'extresorer ha explicat al magistrat que investiga aquesta peça separada del cas 3% que l'expresident, en la seva aleshores condició de secretari general de CDC, tractava diàriament amb el gerent Germà Gordó, i que probablement, ha indicat, estaria al corrent de tot, segons han indicat fonts jurídiques.