L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, nega cap relació de Convergència Democràtica de Catalunya amb el cas 3%. Després de les darreres revelacions que vinculen Mas amb Viloca i el suposat finançament irregular de CDC, Mas s’ha queixat de que ja fa 12 anys que s’arrossega aquest tema del 3%, que en tot cas titlla de suposició. "No hi ha hagut finançament irregular al meu partit", ha afirmat.

Entrevistat per la periodista Ana Pastor al programa El Objetivo de la Sexta, Mas ha assegurat que no té constància d’haver tingut cap reunió amb l’empresari que el vincula directament amb el cas, Josep Manel Bassols, i que en tot cas "hauria de comprovar" si mai havia tingut lloc la suposada trobada.

Operació Catalunya

Mas també ha parlat de l’Operació Catalunya i ho ha relacionat amb el cas de l’empresari que l'acusa de tenir coneixement de pagament de comissions del 3%. No descarta que es tracti de meres calumnies contra el partit ja que ell té plena confiança amb els responsables d’ingressos del seu equip. Pastor ha comparat aquestes paraules amb el cas Bárcenas; el PP hi confiava i finalment va acabar actuant pel seu compte en benefici propi.

Pastor li ha preguntat sobre si el 9-N va ser una desobediència al Tribunal Constitucional, Mas ha dit que no, però que ja fa temps que li van perdre el respecte quan al 2010 es van carregar l’Estatut d’Autonomia. “Un demòcrata sempre és amant de les lleis, però no tots els amants de les lleis són demòcrates”. “Els independentistes tenim majoria absoluta al Parlament i ningú vol seure amb nosaltres per negociar, això és burlar-se del vot de la gent”.

Pel que fa al judici a Francesc Homs ha reiterat que no hi ha una base jurídica perquè el condemnin o inhabilitin. “Ens volen fer pagar per posar les urnes i deixar votar, tinc la sensació que la democràcia espanyola està molt oxidada” ha declarat. Mas també ha mostrat el seu desacord amb alguns mitjans espanyols que venen el procés sobiranista com una activitat violenta “No es pot dir que hi hagi hagut violència quan fa cinc anys que ens manifestem l’Onze de Setembre i no s’ha trencat ni un sol vidre”.

Suport a Homs

L’expresident, que ha estat entrevistat als platós de La Sexta a MAdrid, es quedarà a la capital espanyola amb motiu del judici de Francesc Homs. Dilluns al matí participarà del seguici que l’acompanyarà fins a la porta del Tribunal Suprem per declarar per la organització del 9-N. A més, ell mateix està citat a declarar dimarts a la tarda.