Penúltim dia del MWC. Diversos consellers han aprofitat avui per visitar els estands, sobretot de les empreses catalanes que hi participen. No obstant, el més matiner dels polítics ha estat l'expresident Artur Mas, juntament amb el titular d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

Precisament, tots dos s'han reunit una estona amb l'organitzador del congrés de mòbils, el conseller delegat de GSMA, John Hoffman. Una imatge molt buscada, després que Hoffman no participés en la inauguració del MWC. Estava molest per la vaga del Metro.

De fet, no hi havia cap convocatòria de la trobada Mas-Hoffman. La conversa s'ha conegut bàsicament per una fotografia difosa per Twitter.

L'MWC, a Barcelona

Després de la visita de l'expresident Mas, ha estat el torn de la consellera de la Presidència, Neus Munté, que ha remarca la tasca que fa la Governança de les Tecnologies de la Informació i Comunicació. Ha estat acompanyada pel seu secretari, Jordi Puigneró.

En declaracions als mitjans, la consellera ha replicat les paraules de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, que vol portar el Mobile a la capital espanyola. La consellera entén que qualsevol ciutat d'Espanya i de tot Europa vulgui atreure un esdeveniment com aquest, però ha recordat que existeix un acord tancat perquè se celebri a Barcelona fins al 2023 i està convençuda que es complirà.

"Estem molt orgullosos del Mobile i treballarem intensament perquè es pugui continuar celebrant en Barcelona per tot l'impacte econòmic i social que comporta", ha afegit.

"Visit Catalonia", nova app

En el marc del MWC, el conseller d'Empresa, Jordi Baiget, ha presentat l'app "Visit Catalonia". És l'aplicació amb més referències turístiques que existeix. Està disponible tan per IOS com per  Android i en sis idiomes.

A l'app s'hi poden trobar continguts per planificar el viatge a Catalunya: allotjaments, restaurants, museus, platges...amb més de 40 vídeos i 6.000 imatges. "Darrera d'aquesta app hi ha un país, Catalunya, que és potencia turística", ha afirmat.

Jordi Baiget

Catalunya, punt de trobada

A la tarda, també els titulars de Governació, Meritxell Borràs, i de Salut, Toni Comín, han visitat el Mobile. Al igual que la resta de consellers, el punt de trobada ha estat l'estand de Catalunya. I a partir d'aquí, han fet ruta per les empreses catalanes que s'hi exposen a tocar.

Toni Comín

Durant tot el dia, un per un, els consellers hi han passat. Curiosament, l'estand de Catalunya està al costat de l'estand d'Spaiñ (Espanya).