L'expresident de Catalunya, Artur Mas, ha assegurat aquest vespre que no encapçalarà la llista de Convergència a les eleccions espanyoles del proper 26 de juny. Mas ha assegurat que ajudarà a la llista, perquè CDC és la "seva llista", però que el que realment voldria és una llista única dels partits sobiranistes "sense haver de mirar-se de reüll".

Mas ha afirmat que en una "operació conjunta" amb independents a la llista, seguint el model de Junts pel Sí, sí que acceptaria formar-ne part. Mas no ha concretat en quina posició podria anar en aquesta llista unitària. "Hi aniria a tancar-la, a ser-hi com un més o el que em diguessin", ha dit.

Mas ha confessat que "no es veu a Madrid", però que si ha de fer "un acte de servei", està a disposició d'ajudar allà on calgui. Tot i això, les possibilitats que aquesta llista es converteixi en una realitat són baixes, tal com ha recalcat el mateix Mas amb un "crec que no passarà".

Oportunitat perduda

Entrevistat a 8aldia, ha fet una crida als partits independentistes a donar una imatge d'unitat, en lloc d'anar a les eleccions "per veure qui queda primer i qui segon". D'aquesta manera, segons Mas, es podrien guanyar les eleccions i "donar una imatge clara i potent de cara a Europa i al món".

L'expresident ha lamentat que es perdi la que és una "oportunitat d'or" pels partits catalans, davant de l'error "estrepitós" dels líders espanyols que no han aconseguit pactar un govern estable.

En aquest sentit, ha criticat que les formacions independentistes catalanes "farem el de sempre, cadascú pel seu compte" i deixaran passar l'ocasió que el sobiranisme aparegui "com els vencedors a l'ull d'Europa".