L'expresident de la Generalitat i del PDeCAT Artur Mas ha demanat "un gest" al govern espanyol; apropar els presos. Ho ha fet en una entrevista al programa El Objetivo de La Sexta on ha volgut subratllar que la seva prioritat no deixa de ser la llibertat, ara bé, admet que això no depèn del govern de l'Estat.

En la mateixa línia, Mas ha recordat que el sobiranisme ja ha fet un esforç pel govern espanyol: "El govern català ja va cedir quan Puigdemont va deixar pas a altres candidats a la presidència". 

L'expresident ha admès que ja ha notat un canvi de to en el nou executiu de Pedro Sánchez però no ha pogut dir que hi hagi canvis en el missatge: "Tampoc teníem l'esperança que els canvis arribessin de cop", ha confessat.

"Al 2015 hi havia una operació per rellevar el PP"

L'expresident català ha revelat "una informació que molts pocs saben"; Mas ha explicat que quan es preparaven les eleccions espanyoles del desembre de 2015, es va dissenyar una operació per rellevar el PP del govern. "Homs va parlar amb Sánchez i Iglesias per forjar una aliança entre partits d’esquerra per rellevar Rajoy, però no es van entendre entre ells i es va tornar a quedar el PP", ha indicat Artur Mas.

"No es pot tornar a l'Estatut"

Finalment, ha matisat que no veu factible recuperar l'Estatut d'Autonomia: "Tornar a l’Estatut que va retallar el Tribunal Constitucional no pot ser, si se'l va carregar és que considera que no té cabuda a la Constitució". És per aquest motiu que Artur Mas només veu una solució "que tingui cabuda dins el marc espanyol", aquesta passaria perquè "Espanya es doni compte que és un estat plurinacional amb nacions que tenen dret a l'autodeterminació".