Artur Mas proposa dues fórmules per a tornar a aplegar l’espai polític entre el seu partit i Junts per Catalunya, el de Carles Puigdemont. Una seria “una coalició electoral” entre les dues forces i l’altra que “el PDeCAT no es presenti a les eleccions però dins de la llista de Junts hi hagi representants designats pel PDeCAT”. Mas ho ha dit en una entrevista al diari Ara, la primera després d’anunciar que no deixa el PDeCAT, on afegeix poques novetats al que ja va explicar dimarts passat.

L’expresident també demana a Carles Puigdemont que expliqui què entén per “confrontació intel·ligent”: “És important que JxCat concreti què vol dir la confrontació intel·ligent i que ho expliqui amb tots els ets i uts a la ciutadania”, encara que “més important és que ERC, JxCat i el PDECAT, si finalment anés per separat, pactin un pla d’acció conjunt. Si no hi ha full de ruta comú, qui ens prendrà seriosament? Ara bé, això vol dir que tots hauran de renunciar a alguna cosa”.

El to de les declaracions no és de confrontació, encara que deixa anar algunes indirectes.  Sobre les diferències entre els dos partits: “Puigdemont i jo defensem el mateix. Tan important és mantenir viu el projecte sobiranista i fer-lo avançar com gestionar la governació del país”. Sobre el llegat de CDC i els casos de corrupció: “Per què hem de posar un tallafocs [amb Convergència] respecte d’un projecte que va ser guanyador a Catalunya durant un munt d’anys? El projecte segueix sent vàlid”. Sobre el seu vot: “El que faré és veure les candidatures i especialment què defensa cadascuna d’elles, i en funció d’això decidiré”.

Mas es declara “decebut” pel desacord. “No ho acabo d’entendre. Sempre ho havíem pogut fer, fins i tot quan hi havia Convergència i Unió. Sempre vam aconseguir acabar-nos entenent fins al dia que va ser inevitable la separació per un tema estructural de fons: si estàvem a favor o no de la independència”.