L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha sortit en defensa del conseller d'Interior, Miquel Buch, després de les actuacions dels Mossos d'Esquadra a Girona i Terrassa d'aquesta setmana i ha dit que demanar-ne la dimissió és "exageradíssim, inoportú i partidista" i ha afirmat que "no ha de dimitir de cap manera".

En una entrevista a El suplement de Catalunya Ràdio, Mas ha considerat que, si s'han de revisar els criteris policials en les manifestacions, s'haurà de fer per clars motius policials i no pas polítics. Sobre els Mossos, l'expresident ha recordat que fa poc més d'un any van ser reconeguts internacionalment per la seva tasca durant els atemptats.

Els CDR també han tingut part de protagonisme durant l'entrevista. Mas ha dit que no és feina dels polítics demanar si els CDR han de collar o no, en referència a les declaracions del president Quim Torra aquesta tardor. També ha dit que s'ha de trobar un punt mig entre quedar-se a casa i provocar "determinades situacions", en referència a alguns aldarulls provocats pels CDR.

Mas també ha valorat les funcions del Consell per la República, que es presenta aquest dissabte a Brussel·les. Ha dit que és "la incubadora" per la unitat entre els partits sobiranistes i que ningú té cap excusa per "no treballar per la unitat". Sobre el camí cap a la independència, Mas ha recordat que Catalunya encara no ha aconseguit doblegar l'Estat i que per tant ha de "calcular bé les forces" per aconseguir la república.