El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha convocat per avui tots els consellers a una reunió de la Comissió de Govern per a la Seguretat. L’objectiu d’aquesta Comissió és garantir la coordinació dels diferents departaments en les actuacions de seguretat i, en aquest cas, traslladar-los la política en matèria de prevenció contra el terrorisme gihadista.

La Comissió de Govern per a la Seguretat és un òrgan previst en la llei d’ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya, està presidida pel president de la Generalitat i, en teoria, s’hauria de convocar de manera regular al llarg de l’any.

No obstant això, la llei assenyala també que el president l’ha de convocar “quan es donin situacions excepcionals de greu risc per a la seguretat pública o alteració de la convivència ciutadana”. La llei fixa quin són els consellers que en formen part, però també deixa en mans del president incorporar altres responsables de departaments o alts càrrecs que es puguin veure afectats.

El president ha citat per aquest matí tots els consellers del Govern, així com els responsables dels Mossos d’Esquadra, encapçalats pel comissari en cap, Josep Lluís Trapero. La reunió, a porta tancada, se durà a terme abans de la cita habitual del Consell Executiu dels dimarts.

La previsió és abordar qüestions de seguretat que impliquen les diferents conselleries i coordinar les mesures preventives. El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha assenyalat en les seves darreres compareixences aspectes especialment destacats pel que fa a la col·laboració entre conselleries, com és el cas del Departament d’Ensenyament, amb l’aplicació d’un protocol que permeti detectar casos de joves captats per grups radicals, o bé Empresa i Ocupació, amb relació al control d'infraestructures o seus empresarials considerades com a punts d’especial interès en matèria de seguretat.