Artur Mas al consell nacional de CDC / CARLES BADIA

Artur Mas està convençut que s'han complert amb "èxit" els tres objectius dels comicis del 27S: alta participació per considerar-los una elecció plebiscitària; més "sí" que no pas "no" a la independència a les urnes i majoria absoluta independentista al nou Parlament. Un resultat que vol repetir a les eleccions a les Corts espanyoles del 20 de desembre amb la mateixa fòrmula plebiscitària per defensar el "mandat democràtic" sorgit del 27S. Així ho ha expressat davant els quadres de Convergència reunits avui en consell nacional a Bellaterra.

El president de la Generalitat en funcions també ha demanat paciència en les negociacions de cara a la investidura amb la CUP, amb la qual ha estat molt curós. De tota manera, també ha recordat que és tan legítim defensar els postulats de Junts pel Sí, la coalició formada per CDC, ERC i independents, com entendre les propostes de la CUP per tal de bastir un Govern independentista. "Us vull tranquil·litzar, aquest cop també ens en sortirem", ha insistit, tot i que ha advertit que el procés serà "llarg, feixuc i a voltes empipador". "No ve de quinze dies", ha reblat.

Així mateix, el líder de CDC ha posat sobre la taula els tres elements de la nova etapa que s'obre a Catalunya: "claredat d'objectius, coratge i persistència". Ha acusat l'Estat d'actuar amb "prepotència xulesca" i ha demanat als polítics catalans actuar a "l'alçada de les circumstàncies que ha mostrat el poble de Catalunya votant".