El portaveu de Ciutadans, Fernando de Páramo, la del PSC, Eva Granados, i el de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, han demanat aquest divendres al Parlament que l’expresident Artur Mas comparegui en seu parlamentària al més aviat possible.

Les declaracions dels portaveus s’han donat poc després que l’exdirector del Palau de la Música, Joan Llinares, reconegués en una entrevista a Catalunya Ràdio que hi havia “convenis il·legals i sense fonament” amb Convergència en el moment en què Mas era president, tant del partit com de la Generalitat.

Ciutadans presideix la Comissió d’Afers Institucionals on Mas haurà de comparèixer i per això el portaveu de la formació ha assegurat que “posaran tots els mecanismes necessaris perquè l’expresident comparegui al més aviat possible”. S’espera que la Comissió d’Afers Institucionals se celebri dimecres que ve, tot i que encara no està convocada. Un cop allà, es votaria la sol·licitud de compareixença de l’expresident i, en cas que tirés endavant -tot sembla indicar que així serà, ja que en principi tots els grups votaran a favor-, només quedaria acordar un dia perquè Mas fes la intervenció.  

De Páramo ha recordat que també demanaran la compareixença del president Carles Puigdemont en seu parlamentària, ja que “ha estat molts anys a Convergència i no ens serveix l’excusa que ell no en sabia res”. El portaveu també ha lamentat la similitud entre la manera d’actuar de Mas i la dels partits de la vella política, “que diuen que tothom menteix menys ells i defensen a capa i espasa el seu Bárcenas”, en referència a l’extresorer de CDC, Daniel Osàcar.

Joan Coscubiela també ha fet ús de la comparació entre Mas i el president Mariano Rajoy i ha assegurat que “les declaracions de Mas ens recorden molt a les excuses de mal pagador que fa Rajoy sobre la corrupció del PP”. El portaveu també considera que “és imprescindible que Mas comparegui la setmana que ve per assumir responsabilitats”, ja que l’expresident “no pot continuar amb la seva vida política com si res hagués passat”.

En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat Eva Granados, que espera “que la setmana que ve Mas comparegui en seu parlamentària”, també “pel bé de la nova formació”, el PDeCAT. La portaveu considera que l’expresident ha d’aclarir què ha passat amb el finançament de CDC i, en cas que es demostri el finançament irregular, “no hauria de continuar la vida política”.