Després que ahir el conseller d'Economia en funcions, Andreu Mas-Colell, anunciés que recorrerà al Tribunal Suprem per la via contenciosa administrativa les condicions que el Govern espanyol va imposar a la Generalitat el passat 20 de novembre, avui el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha revelat que l'Estat transferirà a totes les comunitats autònomes el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) íntegre, inclosa Catalunya.

El 16 de desembre, el Govern rebrà de cop els 3.034 milions d'euros que li pertoquen i no en deu trams mensuals com havia anunciat el Ministeri. El motiu pel qual ara s'han decidit a pagar és que la Generalitat "està avançant" en el compliment de les condicions que se li van imposar per poder-lo cobrar.

El Departament d'Economia valora "positivament" aquest canvi d'actitud perquè creuen que aquest comportament d'Hisenda "no era raonable", tot i que han informat a El Nacional que encara avui a les 14:30 no han rebut la notificació tècnica que els comuniqui aquesta decisió.