L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha carregat aquest divendres contra la rivalitat entre els partits independentistes: "Si volem una Catalunya lliure no pot haver-hi competicions", ha reblat Mas en l'acte final de la campanya del PDeCAT celebrat aquest divendres al recinte modernista de Sant Pau de Barcelona.

A més, ha destacat que el Partit Demòcrata "se l'ha jugat pel dret a l'autodeterminació" de la mateixa manera que ho ha fet "la gent que està en altres formacions de tipus sobiranista". Per això, ha opinat que "no hi ha cap carrera per veure qui és més o menys". 

Avançar de manera "realista" en la sobirania

En l'últim míting de campanya, Mas ha anunciat que votarà diumenge que ve el PDeCAT perquè servirà per avançar de manera "realista" en la sobirania de Catalunya i per a un bon Govern del dia a dia.

D'altra banda, el president del PDeCAT, David Bonvehí, ha demanat "respecte" per totes les formacions independentistes i en concret pel Partit Demòcrata: "s'ha acabat el menyspreu, s'han acabat els comentaris fora de lloc". Així mateix, ha manifestat que sense el que representa el PDeCAT i el que va representar Convergència "el país no avançarà".

Chacón acto final PdeCAT / ACNLa candidata a la presidència del PdeCAT, Àngels Chacón, en l'acte final de la formació / ACN

Per la seva part, la candidata a la presidència de la formació, Àngels Chacón, ha assegurat que el vot al partit "val per tres", ja que serveix per consolidar la "majoria independentista", per tenir un "bon govern" i per "frenar la CUP" i impedir que torni a "condicionar" el pròxim Govern de la Generalitat. 

A més, Chacón ha assegurat que el PDeCAT no és "cap escissió" de Convergència, sinó que reconeix el seu llegat i el "projectarà" cap al segle XXI.