"Mai és una marcianada intentar complir un mandat electoral". Amb aquesta contundència s'ha expressat l'expresident de la Generalitat Artur Mas, quan la periodista de La Sexta Ana Pastor li ha preguntat si era una marcianada investir un president de forma telemàtica. Mas ha afegit que el president Puigdemont, per lògica democràtica, intentarà arribar fins el final i exprimir totes les opcions per ser president. Tot i aquesta afirmació, l'expresident ha confessat que no té la seguretat de si "ho podrà aconseguir en la distància". 

D'altra banda, Artur Mas ha reconegut que "ningú és imprescindible" però ha afegit que alhora sí que és imprescindible "complir amb els mandats electorals". I en aquest punt ha recordat que el president a l'exili va assegurar que si guanyava "restituiria el govern anterior". Per tant ha apuntat que Puigdemont "està lluitant per complir amb el que va prometre i amb el mandat sorgit de les urnes del 21 de desembre".

Tornant al tema d'una investidura a distància, l'expresident ha apuntat que "és evident que el més normal és governar des del Palau de la Generalitat", però ha matisat que la situació en la que es troba Catalunya actualment no és normal i que per tant es pot considerar la idea d'una investidura telemàtica. En la mateixa línia ha explicat que "s'haurà de veure com s'interpreten les normes d'investidura en una situació tan extraordinària".

Sobre la decisió de marxar a Bèlgica del president Puigdemont i els consellers que l'acompanyen, ha exposat que el temps ha acabat demostrant que l'exili era una bona opció i "els ha donat la raó", perquè li ha donat "més llibertat i s'ha pogut presentar a les eleccions". Ha subratllat que, tal i com va fer ell el 2016, quan va deixar pas a Puigdemont, el cap de l'executiu català sempre pensarà primer en el país i en el projecte de tots els catalans; i "actuarà bé pel projecte comú".

Sobre el cas Palau, del qual aquest dilluns es coneixerà la sentència després de quasi 9 anys de processos judicials, Artur Mas ha defensat, un cop més, Daniel Osàcar i ha assegurat que "continuo pensant que és irreprotxable. Encara que es condemnés CDC per finançament irregular "seguiria defensant la innocència d'Osàcar", i ha recordat que es pot recórrer.

Finalment, l'expresident de la Generalitat ha fet autocrítica indicant que potser es va precipitar en posar un termini de 18 mesos per declarar la independència, ja que "s'ha demostrat que no es poden posar terminis fixos per operacions d'aquesta magnitud". Tot i això ha insistit en matisar que "per més que la gent sabés que la República no era operativa, ho va entendre, i va seguir votant a favor de la independència el 21 de desembre".