El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha alertat avui en el míting central de Democràcia i Llibertat contra una possible aliança entre PP i Ciutadans després del 20D. “Una coalició PP-Ciutadans a Madrid, que pot sortir del vot a Catalunya, serà una competició entre aquests dos per veure qui la diu més grossa respecte a Catalunya”, ha alertat.

“És molt important que no fem el joc a aquest tipus de coalicions que després a Madrid es giraran contra Catalunya, no contra els independentistes, contra Catalunya sencera, perquè quan no ens paguen els deutes fastidien igual els de la independència com els que estan en contra. Al conjunt”, ha advertit.

“Poca broma . No donem des de Catalunya els vots que es giraran contra Catalunya sencera”, ha reblat.

Reivindica JxSí

El líder convergent, però, també ha girat la mirada cap a la cursa més estrictament catalana que planteja el 20D. Mas, que ha estat rebut pels assistents amb el crit de “Mas president, Catalunya independent”, ha assegurat que Democràcia i Llibertat és “el que més s’assembla a Junts pel Sí”, la coalició que van integrar Convergència i ERC per a les eleccions del 27S.

“No hi ha cap altra formació política que s’assembli tant a JxSí com la que hem configurat nosaltres”, ha assegurat. Per il·lustrar les seves paraules ha fet repàs dels integrants de la candidatura que encapçala Francesc Homs, i ha conclós que s’hi ha sumat “els valors socialcristians d’arrel catalanista, republicans d’arrel independentista i Convergència, aquell partit que ha guanyat des del primer dia totes les eleccions al Parlament de Catalunya”. Segons el seu parer, Convergència ha liderat aquests anys els resultats a la Cambra catalana perquè “representa les classes mitjanes d’aquest país”.

La CUP, fora de JxSí

En començar la seva intervenció, el president en funcions ha repassat les dificultats que fins ara ha hagut de superar el procés independentista i ha recordat que es van superar situacions que semblaven impossibles com l’acord sobre la data i la pregunta –“la pregunta la va pactar fins i tot amb Duran i Herrera, ni carn ni peix, ni sí ni no: Tots aquests van dir que sí a la pregunta que deia Estat independent”- o el pacte per fer una llista unitària per a les eleccions del 27S “més enllà de les ideologies”. No ha desaprofitat l’ocasió de recordar que “l’únic que va voler quedar fora va ser la CUP”.

Homs, amb Mas

Prèviament ha intervingut el candidat Francesc Homs que ha volgut fer un reconeixement al paper assumit per Artur Mas durant el procés. “President estem amb tu i estem al teu costat”, ha subratllat tot insistint que “no és normal que a un president li posin una querella per posar les urnes. Això és inacceptable”.

Hom ha advertit que el 20D és una fita que cal superar “si no superem no podrem mirar el futur amb la mateixa esperança, però ha assegurat que està detectant que “l’ambient electoral va girant” i aquest 20D tornaran a deixar “amb un pam de nas a tots”.