El factor Puigdemont es manté com en un element essencial de la campanya de Convergència el 26-J, fins al punt que l’expresident Artur Mas ha advertit aquest migdia que un mal resultat de CDC diumenge vinent “afebliria” la seva presidència després que no ha estat possible fer una candidatura conjunta amb ERC.

Mas ja havia advertit ahir en el seu míting a Sabadell que les eleccions havien de servir per reforçar Carles Puigdemont. Avui, ha insistit que “s’ha de reforçar el partit del president”, però ha anat més enllà per alertar que un mal resultat l’afebliria dins de la mateixa coalició de Govern.

“Una vegada constatat que no ha estat possible fer una operació conjunta, perquè l’altre partit sobiranista ha dit que no, necessàriament hem de subratllar algunes diferències i s’ha de reforçar el partit del president Puigdemont”, ha advertit.

En aquest sentit, ha rebutjat la idea que se li havia plantejat mentre presidia la Generalitat que eren millor les presidències més diluïdes, col·legiades, les copresidències. “Això no forma part de la realitat. Al final a qui li demanarem que se la jugui, com se l’ha jugada amb la moció de confiança, és al president Puigdemont. Si el resultat de diumenge afebleix el president, el lideratge d’aquest president queda debilitat”, ha reblat.

L'expresident ha deixat clar que el camí emprès per al procés independentista no té marxa enrere i ara cal que els partits sobiranistes siguin forts, però sobretot "un lideratge governamental fort", perquè és la cara visible que observa la resta d'Espanya, Europa i el món.

Mas ha fet aquestes declaracions durant l’acte sota el títol, Defensem la nostra cultura, convocat al palau Requesens, la seu de l’Acadèmia de les Bones Lletres, i al qual han assistit també el conseller de Cultura, Santi Vila, i el número dos de la candidatura, Carles Campuzano. En la seva intervenció, el conseller ha denunciat un cop més la falta d'inversió de l'Estat a Catalunya.