L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha acusat el cap de llista del PSOE a les eleccions del 10-N, Pedro Sánchez, de "carregar-se" els valors principals de la Unió Europea (UE). En el míting de campanya de JxCat d'aquest dijous al vespre a Tarragona, Mas ha exigit al president espanyol en funcions que negociï: "Sit and talk", ha dit recuperant el lema que va llençar el Tsunami.

La cap de llista de JxCat, Laura Borràs, ha insistit en la unitat de l'independentisme a Madrid i en el grup únic a la cambra baixa. Tot i això, el president del grup al Parlament, Albert Batet, ha titllat d'"inútils" els vots a ERC i la CUP el 10-N, i ha demanat a la gent que voti "amb intel·ligència".

Batet ha dit que els vots a ERC i la CUP seran "inútils", i ha apel·lat a l'únic vot "útil" que representa JxCat: "Diumenge votem amb intel·ligència", ha dit. En aquest sentit, Batet ha opinat que els vots a ERC són "a canvi de res", i que els suports als anticapitalistes -que van "a bloquejar-ho tot"- potser no serviran "de res" si no tenen representació al Congrés.

Al seu torn, el cap de llista al Senat per Tarragona, Hèctor López Bofill, ha reivindicat la declaració unilateral d'independència. El jurista ha dit que si no es pot aconseguir la plena sobirania a partir del diàleg i la negociació, sempre queda la sortida que va trobar Kosovo. Bofill ha recordat la sentència del Tribunal Internacional de Justícia, que "va admetre la legalitat" de la declaració d'independència de Kosovo perquè Sèrbia "es va negar a negociar res", segons ha assegurat el candidat.