Una vuitantena de tractors han respost a la convocatòria d'Unió de Pagesos (UP) i han fet una marxa, aquest dimecres al matí, des de les diferents punts de les comarques gironines fins a la presó del Puig de les Basses, on hi ha empresonada la consellera Dolors Bassa. Davant del centre penitenciari, on s'ha llegit el manifest, s'hi han aplegat unes 300 persones per reclamar la llibertat per als "presos polítics" i el retorn dels exiliats.

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha fet una crida a plantar cara a un estat "demofòbic" que és "amic de la corona, dels mafiosos i dels que venen armes". Hordà ha denunciat la situació amb presos polítics i exiliats. "Nosaltres som hereus de les persones que van haver d'exiliar-se per una dictadura, igual que ara, perquè són els mateixos feixistes i falangistes els que ens els tenen tancats a la presó", ha dit Jordà.

La germana de la consellera Dolors Bassa, Montse Bassa, ha llegit una carta on la consellera agraeix les mostres de suport i afirma que "la indignació i la ràbia han de deixar pas a la fermesa i la serenor".