Una marxa lenta de vehicles ha creuat aquest diumenge la comarca de la Garrotxa per reclamar l'amnistia dels presos polítics. La mobilització, convocada per Òmnium Cultural, Assemblea Olot-Garrotxa i Assemblea per la Defensa de la Llibertat de la Garrotxa (ADL), ha aplegat diversos vehicles de tota mena, des de cotxes fins a tractors, adornats amb estelades i consignes per la llibertat dels presos.  

Ben d'hora al matí la marxa, ha començat a les Planes d’Hostoles i ha acabat al migdia a Maià de Montcal.

El recorregut de la marxa de vehicles per l'amnistia

La marxa lenta ha recorregut un total de catorze municipis de la zona i ha creuat la comarca d'una banda a l'altra. 

Mapa del recorregut de la marxa lenta de vehicles per l'amnistia dels presos. / Google My Maps

A la marxa s'hi han sumat alguns polítics de Junts per Catalunya, com els diputats Francesc Ten i Salvador Vergés, que han compartit a les xarxes les reivindicacions de la marxa. "Per l'amnistia i el retorn dels exiliats. Persistim", ha escrit Ten, diputat per Girona, en una piulada.

Twitter Francesc Ten   Marcha lenta coches amnistia olot captura

Francesc Ten. / Twitter

Twitter Salvador Verges   Marcha lenta vehiculos amnistia Garrotxa

Salvador Vergés. / Twitter

La campanya d'Òmnium per l'amnistia

La marxa lenta de vehicles organitzada a la Garrotxa s'ha celebrat l'endemà que Òmnium Cultural hagi iniciat la campanya Places per la República per recollir signatures per donar "solidesa" a la llei d'amnistia. "Ara el que toca és presentar aquesta proposta de llei al Congrés dels diputats. Hi ha el compromís de tots els partits independentistes i ara el proper repte polític és aquest", va defensar el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, durant l'acte inaugural a Barcelona.

L'entitat pretén llançar una triple ofensiva perquè la proposició de llei d'amnistia dels partits independentistes tingui el màxim suport quan entri al Congrés en les pròximes setmanes.  "Una triple ofensiva social, ajuntant el màxim d'entitats a favor de l'amnistia; política, portant aquesta llei al congrés; i ciutadanaaconseguint el màxim de signatures per donar solidesa", ha explicat el vicepresident d'Òmnium.

 

Imatge principal: La marxa lenta de vehicles a Olot per demanar l'amnistia dels presos polítics. / @ftenc