Més de 500 places d'arreu de Catalunya s'han sumat aquest dissabte al "clam per l'amnistia" d'Òmnium Cultural. Des de la plaça de la Virreina de Barcelona, el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, ha donat el tret de sortida a la campanya Places per l'amnistia que pretén recollir firmes per donar solidesa a la proposta de llei d'amnistia, que entrarà al Congrés dels Diputats la setmana que ve.

"Ara el que toca és presentar aquesta proposta de llei al Congrés dels diputats. Hi ha el compromís de tots els partits independentistes i ara el proper repte polític és aquest", ha dit Mauri durant l'acte a Barcelona.

La triple ofensiva d'Òmnium per tirar endavant la llei d'amnistia

Segons ha defensat Mauri, des d'Òmnium engeguen una "triple ofensiva" social, política i ciutadana per aconseguir que la proposta de llei tiri endavant i els presos polítics aconsegueixin l'amnistia. "Una triple ofensiva social, ajuntant el màxim d'entitats a favor de l'amnistia; política, portant aquesta llei al congrés; i ciutadana, aconseguint el màxim de signatures per donar solidesa", ha explicat el vicepresident d'Òmnium.

signaturas amnistia omnium / ACN

Més de 500 places d'arreu de Catalunya s'han sumat aquest dissabte al "clam per l'amnistia" d'Òmnium Cultural. / ACN

Mauri ha criticat la repressió de l'Estat, que "no s'atura". "L'única solució és treballar per l'amnistia i pel dret a l'autodeterminació", ha defensat el vicepresident d'Òmnium. La iniciativa Places per l'amnistia embranzida abans que la proposta de llei arribi al Congrés. Al desembre, Òmnium ja va recollir 15.000 signatures per donar suport a la iniciativa.

Places per l'amnistia

Aquesta darrera iniciativa d'Òmnium per recollir firmes ha arribat a places de municipis com Barcelona, Lleida, Manresa, Girona, Tarragona, Valls, Figueres, la Seu d’Urgell, Igualada, Reus, El Vendrell, Berga, Palafolls, Tremp, Mataró, Ripoll, Sort, Sant Adrià de Besòs, Solsona o Terrassa.

Twitter Omnium Berga Amnistia

Òmnium Berga. / Twitter

Twitter Omnium Gracia Amnistia

Òmnium Gracia. / Twitter

L'acte a la plaça de la Virreina de Barcelona s'allargarà fins a les 17:30 h d'aquest dissabte amb diferents actuacions i reivindicacions.

Imatge principal: El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, en un acte de l'entitat a Barcelona. / ACN