La marxa en contra del decret 3+2, organitzada pel moviment estudiantil de les diferents universitats públiques catalanes, ha arribat aquesta tarda a les portes del Parlament.

Més d'un centenar d'estudiants han sortit aquest matí des de la Universitat Autònoma de Barcelona, i fins i tot han tallat la carretera C-58, per reclamar que els diputats no romanguin indiferents davant una moció de la CUP sobre aquesta qüestió que demà es debatrà a la cambra.

El text que es votarà durant el ple vol garantir que no s'augmentarà el preu per crèdit, ni a graus ni a màsters durant aquesta legislatura, així com assegurar que no s'iniciaran alguns graus públics de tres anys i que es donarà continuïtat als estudis públics de grau amb l'oferta d'un màster públic. La moció també aposta per impulsar espais de debat sobre el model universitari en una República catalana. 

"Ja som aquí!"

Els estudiants han arribat al Parc de la Ciutadella, escoltats pels Mossos d'Esquadra. Més de quatre furgonetes els han acompanyat des de l'Arc del Triomf fins a arribar al Parlament, on s'han trobat amb un altre dispositiu policial. Els joves no han dubtat a escridassar els agents amb consignes com "no us mereixeu la senyera que porteu".

Tots els diputats de la CUP han sortit al carrer per mostrar el seu suport al moviment estudiantil. De fet, els cupaires han estat rebuts amb forts aplaudiments. 

"No i no al 3+2!", "Els carrers seran sempre nostres" o "Si no hi ha alternativa, vaga indefinida" són algunes de les consignes que han clamat els joves durant la concentració. També han aprofitat per llegir un manifest on han avisat que "arribarem fins al final per construir l'educació que volem".

Els estudiants han recordat que l'educació serà un dels pilars bàsics en la societat "democràtica i justa" que Catalunya vol construir. De fet, després de la lectura, s'han emplaçat de nou a concentrar-se aquesta tarda a la plaça Universitat.