El magistrat emèrit del Tribunal Suprem José Antonio Martín Pallín ha manifestat al programa Tot es mou de TV3 que Espanya hauria de deixar que el president Carles Puigdemont viatgés a Madrid per recollir l'acta d'eurodiputat davant la JEC, si és escollit pels electors.

Pallín ha indicat que la presa de possessió dels eurodiputats és davant la JEC, però que no es pot ser literalista "perquè seria una frivolitat". "El lògic seria que Puigdemont prengués possessió d'eurodiputat a Madrid i que es posessin en marxa els mecanismes d'immunitat dels parlamentaris", ha afegit. "Crec que s'hauria de deixar a Puigdemont fer-ho i suspendre qualsevol mesura contra ell abans que el Parlament Europeu decidís", ha apuntat. Al seu entendre, si el Parlament Europeu es troba davant d'aquesta discussió, tindrà com a base les resolucions dels tribunals belga i de Schleswig-Holstein, que van desestimar que Puigdemont hagués incorregut en rebel·lió o sedició.

Pallín ha argumentat que això ha de ser així perquè ha de predominar la supremacia del Parlament sobre tota actuació del poder judicial.

El magistrat emèrit també ha subratllat que els presos polítics que han estat escollits diputats al Congrés ―Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull― haurien de ser posats en llibertat. Pallín considera que la presó preventiva que s'aplica als presos polítics és "preocupant i perillosa", i que el fet que a més ara siguin diputats ho reforça.