El socialista Carles Martí ha confirmat la seva voluntat de presentar la seva candidatura per encapçalar la llista del PSC a les eleccions del 26-J. Martí, però, ha anunciat que, en les pròximes hores, parlarà amb Meritxell Batet per valorar la possibilitat de fer una llista de consens i evitar així un procés de primàries, si no hi ha un tercer candidat. La decisió es prendrà abans de dimarts.

Martí posa com a condició que hi hagi una renovació de noms a les llistes perquè "no podem repetir els esquemes amb què ens vam presentar el 20-D". Argumenta que cal redissenyar el discurs polític i evitar “una campanya a la contra”. “Les noves eleccions obren un temps nou per a un govern de progrés i canvi”.

Pel que fa a la configuració de les llistes, Martí ha negat que la intenció sigui excloure persones de la confiança de Carme Chacón i s’obre a incorporar-hi independents. També ha assegurat que la seva presència a les llistes “no condiciona res, ni en positiu ni en negatiu”.

Iceta-Batet

Davant el clar posicionament del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en favor de Batet, Martí ha dit que no pot fer altra cosa que respectar l’opinió d’Iceta.

El socialista també ha puntualitzat que no fa el pas endavant “en funció dels interessos personals”: “Tinc satisfet el meu ego des de fa molts anys. És el moment polític el que m’empeny a fer aquest pas”.  

Canvi de paradigma

Martí creu que el 26-J no s’ha d’enfocar com una segona ronda d’eleccions perquè el paradigma és diferent: “S’emmarquen en un context de frustració i el risc de poca participació és altíssim”.