Connexió Barcelona - Ginebra. La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha intervingut aquest dimarts al matí al programa especial d'El Nacional en motiu de Sant Jordi, que s'ha fet en directe des del passeig de Gràcia. Rovira, que està a l'exili a Ginebra, ha parlat de com veu les eleccions del 28-A, on segons les enquestes els republicans es disputen el primer lloc a Catalunya amb el PSC. 

La líder republicana considera que les eleccions, tant aquestes com les municipals i europees del 26-M, serviran "com a termòmetre per veure si la gent avala o no la repressió i la sortida democràtica i política" al conflicte català. En aquest sentit, també ha lamentat que l'estratègia de l'unionisme continuï essent utilitzat Catalunya i la situació que s'hi viu "com a motiu per guanyar vots".

En la mateixa entrevista també ha intervingut el president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, que ha lamentat que els partits unionistes, i especialment Ciutadans, utilitzin el Parlament com un "plató de televisió". També ha assegurat que "hem de deixar de negar-nos els uns als altres" i ha defensat que "no rebaixaran" ni "renunciaran" als seus objectius.