La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha replicat la periodista Pilar Rahola perquè en el programa Preguntes freqüents de TV3 va insinuar l'existència d'un pacte d'estat, que hauria donat seguretat a la consellera Meritxell Serret per tornar a Catalunya. "Esquerra no és que vulgui desactivar el Consell per la República, és que no li interessa el tema de l’exili”, va indicar Rahola i va pronosticar que, tal com “la Serret ha vingut, un dia d’aquests vindrà Marta Rovira”. 

 

Rovira ha fet un fil a la xarxa negant aquest pacte. “Fa dies que la mare es queixa de la senyora Rahola per com parla de les exiliades d’ERC, tot i que és ben conscient que ho diu per interessos polítics. Però avui sóc jo la que no pot callar. Em pregunto com (i per què) es pot banalitzar la repressió d’aquesta manera. Pilar, ara mateix sóc l’única que segueix imputada per un delicte de rebel·lió. La resta van passar a sedició després de la sentència. Com vols que torni amb aquest processament? Insinues un pacte amb l’Estat. Quin? El mateix que ha donat la llibertat als presos? Va home, va”, ha indicat.

marta rovira

"L’anàlisi política requereix rigor i informació. L’especulació gratuïta només amaga interès polític. I ahir es tractava de distreure el personal amb una cortina de fum per no explicar què està fent Junts amb la investidura, oi? I de passada negar la repressió i fer mal a ERC", ha afegit Rovira.

Rahola ha respost immediatament Rovira, i li ha explicat del que es queixa la seva mare. "Bon vespre, Marta. Si parlem de mares, la meva fa temps que es queixa per com, des d'àmbits republicans es menysté constantment en Carles Puigdemont i la resta de l'exili de Waterloo, tot i que és ben conscient que ho fan per interessos polítics. Un exili que mereix respecte i estima, com el mereixes tu", ha manifestat. "L'anàlisi política requereix rigor i informació i algunes reaccions només amaguen interès polític. Ara es tracta de distreure el personal amb una cortina de fum per no explicar que ERC no vol full de ruta ni envit amb l'estat, oi? I de passada, menystenir als que sí que volen enfrontar-s'hi", ha afegit.

Rahola

A dos dies d'una nova sessió d'investidura, tot i els contactes mantinguts aquest cap de setmana, ERC i Junts segueixen sense desencallar un acord per a la nova legislatura. Tot apunta que el candidat republicà a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, s'encamina a una altra votació fallida aquest dimarts, a no ser que hi hagi sorpreses d'última hora. 

Així ho han explicat a Efe diverses fonts d'ambdues formacions coneixedores de les negociacions, després que divendres fracassés el primer intent d'investir Aragonès.

En aquesta primera votació, Aragonès va recollir els 42 vots d'ERC i la CUP, però no dels 32 diputats de Junts, que es van abstenir, la qual cosa va impedir al candidat a president assolir la majoria absoluta.

Dimarts tindrà una segona oportunitat, amb una nova votació en què en tindrà prou la majoria simple per a ser investit, encara que a efectes pràctics no canvia res, perquè segueix necessitant el vot a favor dels de Puigdemont.