ERC persisteix en el seu afany que el futur president català sigui algú que pugui governar de manera "efectiva", després dels intents per investir Carles Puigdemont i al seu número dos, Jordi Sànchez. La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha insistit que la prioritat és conformar un Govern ja, per revertir els efectes negatius de l'aplicació del 155 sobre les institucions catalanes.

"Ens falta tenir el candidat per fer una investidura efectiva", ha reconegut la republicana, deixant entreveure que Sànchez no és aquest candidat. ERC ha demanat així als de Puigdemont que decideixin conjuntament un nom definitiu per a la investidura, mentre ha assenyalat que aquest procés no serà "un obstacle" per als republicans.

Sobre la situació de les negociacions amb Junts per Catalunya, Rovira ha assenyalat que està "esperançada" perquè ja existeix un acord amb JxCat i ara el que queda és definir el nom del futur president, algú que ha de governar —segons ha assenyalat— "de forma efectiva". És a dir, de forma presencial.

ERC treu perfil social

Els republicans segueixen en la línia dels últims dies, marcant el seu perfil social, en una sèrie de visites que diversos perfils d'ERC han realitzat amb actors socials, econòmics i polítics de Catalunya. Aquest matí ha estat el torn de la reunió amb el secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Javier Pacheco.

En la roda de premsa amb el líder sindicalista, ha relacionat la formació del nou govern al desplegament de l'agenda social de la legislatura, com la implementació de la Renda Mínima Garantida i la posada en marxa dels plans d'inserció laboral.