La secretària general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Rovira, ha indicat que no hi haurà una nova cursa unilateral per la independència i ha subratllat l'interès per tenir un "diàleg" amb Madrid.

En una entrevista al Financial Times, Rovira indica que, si ERC guanya les eleccions, treballarà a favor d'un diàleg amb el Govern espanyol i la comunitat internacional sobre la independència i també se centrarà en "construir una república".

El diari assenyala que, a diferència de l'anterior Govern català, la secretària general d'ERC no ha posat una data límit per aconseguir la independència de Catalunya.

En aquest sentit, l'FT considera els comentaris de Rovira importants perquè és la favorita per aconseguir la presidència del país.

La dirigent, que confia que ERC i altres partits a favor de la independència dominin el 21-D, assenyala que ella considera els comicis com un referèndum sobre els intents del Govern espanyol de "perseguir políticament els que pensen de manera diferent".

El camí cap a la República

Catalunya "s'ha declarat una república, només que no l'ha implementat encara", ha explicat la secretària general d'ERC, que situa en el camí per "implementar-la" un possible referèndum pactat amb Madrid. Això sí, en cas que l'Estat s'hi negui, llavors "la nostra resposta a aquesta situació serà avançar socialment".

Entre aquests avenços, Rovira ha explicat que hi haurà mesures concretes per millorar la vida de la població catalana, així com canviar les hores laborals dels treballadors perquè estiguin més d'acord amb Europa, que generalment s'aixeca abans, menja i se'n va a dormir abans que a Espanya. 

Rovira ha afegit que no té por de ser la pròxima presidenta de la Generalitat, però se sent "intimidada" per Espanya, a l'hora que ha insistit que "no abandonarà la lluita... la lluita per la prosperitat".