La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha manifestat en una entrevista al diari suís Blick, que "Espanya és un Estat autoritari". "El poder judicial persegueix els crítics, empresona persones pacífiques. Empresona rapers i usuaris de Twitter que critiquen la monarquia, i polítics com jo, que no vam fer més que defensar un referèndum sobre la independència. A Espanya s'està disputant una batalla que durant molt de temps ha anat més enllà de la independència d'una comunitat. Va sobre la democràcia, sobre els drets humans, i la llibertat d'expressió", ha afegit.

Rovira ha expressat el seu agraïment a Suïssa per haver-li permès residir al país. "Estic agraïda de ser aquí. En un país democràtic, a Ginebra, al cor dels drets humans i de la seu de les Nacions Unides", ha indicat.

La secretària general d'ERC ha explicat també que està en contacte amb el president Carles Puigdemont. "Els catalans estem en contacte entre nosaltres. En Carles em va trucar fa uns dies. Està content d'estar en llibertat. És una molt bona senyal que Alemanya l'hagi alliberat de l'acusació de rebel·lió. Això situa Madrid sota pressió. Ara espero que a Suïssa es faci el mateix en el meu cas", ha indicat.